Haberler...

14.12.2011

İstanbul Bilişim Kongresindeyiz…

Türkiye Bilişim Derneğinin düzenlemiş olduğu İstanbul Bilişim Kongresi bu sene yedinci kez yapılıyor. İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek olan kongrenin konu başlıkları arasında "Akıllı Şehirler", "BT Yönetimi", "Dijital Yaşam ve Dijital Gençlik" ve "Sosyal Medya" yer alıyor. Çeşitli panellerin ve "workshop"ların yapılacağı kongrede 16 Aralık 2011 Cuma saat 09.30'da başlayacak panel kapsamında Genel Müdürümüz Sayın Dirim Şener "Proje Yönetiminde Ritmi Yakalamak" adlı bir sunum yapacaktır.

Katılım ücretsiz olduğu etkinliğe bilişim, proje yönetimi ve proje yönetiminde yani bakış açılarıyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Detaylı bilgi için:
http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

29.11.2011

Bir Projeye Hükmetmenin Püf Noktaları

Prof. Dr. Metin Taylan tarafından düzenlenen, MESH Genel Müdürü Sn. Dirim Şener'in sunacağı, MESH Yazılım Geliştirme Direktörü Sn. Erki Kıroğlu ve Omega Marine Proje Yöneticisi Sn. Timur Eriş'in konuşmacı olarak katılacağı ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşecek "Bir Projeye Hükmetmenin Püf Noktaları" temalı seminerimize davetlisiniz.

Tarih: 01 Aralık 2011 Perşembe
Saat: 10.30
Yer : İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu

21.11.2011

Abaqus Türkiye Kullanıcılar Toplantısı'na Katılıyoruz

MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş. olarak her sene düzenli bir biçimde katıldığımız Abaqus Türkiye Kullanıcılar Toplantısı, 17-18 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul Byotell'de gerçekleştirilecek. Direktörlerimizden Dr. Levent Kaydıhan ve Roketsan Mühendislerinden Bülent Acar bu sene dokuzuncusu düzenlenen toplantıya "Silah sistemi konstrüksiyonlarında "C" tipi mapa birleşim detayı uygulaması" başlıklı sunum ile katılarak; Silah sistemi konstrüksiyonlarında mapa yapısının ve cıvatalarının üzerinde oluşan gerilme ve kuvvet değerlerinin karşılaştırılmasının yapılarak ortaya çıkan sonuçlar ile edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri katılımcı şirketler ve Abaqus kullanıcıları ile paylaşacak.

02.11.2011

7. Uluslararası Proje Yönetimi Günü

Her yıl Kasım ayının ilk Perşembe günü kutlanan Uluslararası Proje Yönetimi günü bu yıl firmamızın da sponsor olduğu bir dizi etkinlik ile kutlanacak. Türkiye ayağı IPYD ve PMI TR ortak organizasyonu ile İstanbul, Ankara ve İzmir'de aynı anda aşağıda verilen program çerçevesinde yapılacak aktivitelere sizleri de bekliyoruz.

Uluslar arası Proje Yönetimi günümüz kutlu olsun.

İSTANBUL aktivite bilgileri:

Etkinlik Tarihi : 3 Kasım 2011 Perşembe 19:00 – 21:30
Etkinlik Ücreti : 50 TL (Kokteyl)
Etkinlik Mekânı : BÜMED Burç Restoran
Adres : Boğaziçi Üniversitesi 6 Nolu Lojman Yanı Rumelihisarı Sarıyer / İstanbul
Tel : 0212 265 22 99
Konuşma Teması :
Teknoloji Dünyasında Proje Deneyimi
Konuk Konuşmacı : Hakkı ALKAN (Shiftdelete.net Genel Yayın Koordinatörü)

ANKARA aktivite bilgileri

Etkinlik Tarihi : 3 Kasım 2011 Perşembe 19:00 – 21:30
Etkinlik Ücreti : 30 TL (Kokteyl)
Etkinlik Mekânı : ODTÜ MD Vişnelik Tesisleri
Adres : 428. Sok. 100.Yıl Ankara
Tel : 0312 287 73 38
Konuk Konuşmacı : Işın METİN ( Bilkent Senfoni Orkestrası Şefi )

İZMİR aktivite bilgileri

Etkinlik Tarihi : 3 Kasım 2011 Perşembe 19:00 – 21:30
Etkinlik Ücreti : 30 TL (Kokteyl)
Etkinlik Mekânı : Le Cigale Restoran
Adres : Cumhuriyet Bulvari No: 152 Fransız Kültür Merkezi Alsancak/ İzmir
Tel : 0232 421 47 80
Konuşma Teması : "Yerel Yönetim Proje Deneyimi " Cittaslow & EXPO
Konuk Konuşmacı : Tunç SOYER (Seferihisar Belediye Başkanı)

14.10.2011

Proje Yönetim Zirvesi ( PYZ)

PMI Türkiye tarafından her yıl yapılması planlanan Proje Yönetim Zirvesi ( PYZ), "Proje Yönetimi: 21. Yüzyıl Stratejik Yetkinliği" konusu ile Işık Üniversitesi Maslak Kampusu'nda gerçekleştirildi. Network sponsoru olarak destek verdiğimiz zirveye yerli ve yabancı yoğun bir katılımcı kitlesi ilgi gösterdi.

PMI TR Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Özel'in açılış konuşmasıyla başlayan zirvede (pmsummit.pmi-tr.org) ilk gün Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye G. Kıyak, PMI Yönetim Kurulu üyesi Vijay Prasad , PMI Washington DC Başkan Yardımcısı Esen Akter, Rota BT Kurucu ve Danışmanı Şener Kara, BKE Danışmanlık Kurucu Ortağı Aysun Barın ve Acıbadem Proje Yönetimi kurucu Ortağı Sedat Ertukoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Farklı sektörlerde değişim yönetimi deneyimlerinin ve proje yönetiminin değişim stratejilerini uygulamaktaki öneminin vurgulandığı konuşmalar katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Proje yönetiminin önemli bileşenleri olan iletişim, değişim ve risk yönetimi, eleştirel ve stratejik düşünme, çatışma çözümleme ve inovasyon gibi becerilerin tartışıldığı zirvenin ikinci gününde ise Türk Telekom Network Direktörü Yusuf Kıraç , Ericsson Orta Doğu Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Tunç Yorulmaz , i-Risk Europe Ltd. Yönetim Direktörü Nicola Crawford, Scotwork eğitmeni ve danışmanı Mike Freedman, PMI Washington DC Yönetim Kurulu Başkanı David Offenkrantz ve İBB/İstanbul Metropolitan Planlama'dan Ulaş Akın konuşmacı olarak yer aldı.

MESH olarak proje yönetimi alanında geliştirdiğimiz RITMIQ isimli platformumuz ve eğitim, danışmanlık, uyarlama hizmetlerimizle proje yönetiminin Türkiye'deki gelişimine sürekli katkıda bulunmayı önemli bir sorumluluk ve bir gurur kaynağı olarak görüyoruz. Birçok farklı sektörde yapılan işlerin daha iyi, daha verimli, daha kârlı olabilmesi için proje yönetimi mantığının, metodolojisinin ve bunun uygulanabileceği yetenekli yazılım platformlarının daha yaygın biçimde kullanılmasının gerekli görüyoruz. Geleceğin önemli kariyer gelişim alanlarından biri olan proje yönetiminin giderek büyüyen bir profesyonel kitlesi olduğunun bilinciyle çalışan firmamız, bu alanda Türkiye'de yapılan etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz.

23.09.2011

PY Zirvesi | PM Summit 2011'e Networking Sponsoru olduk...

23-24 Eylül 2011 tarihlerinde Işık Üniversitesi Maslak kampüsünde gerçekleştirilecek olan PY Zirvesine networking sponsoru olduk. PMI TR tarafından düzenlenen ve bu seneki konusu "Proje Yönetimi: 21. Yüzyıl Stratejik Yetkinliği" olan organizasyonda sizleri de görmekten onur duyarız.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

03.06.2011

Gemi İnşa Proje Yönetimi'nin Püf Noktalarını Açıkladık..!

PMI-TR'nin tarafından Proteksan Turquoise Yachts sponsorluğunda düzenlenen "Mega Yat İnşa Projeleri" temalı mesleki gelişim semineri yoğun bir katılımla 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü Proteksan Turquoise Yachts tesislerinde gerçekleştirildi.

Saat 14.00'da kayıt ve resepsiyon ile başlayan seminere Proteksan Turquoise Proje Yöneticisi Sn. Özlem Yurdakul'un "Megayat İnşa Sektöründe Proje Yönetimi" konulu sunumu ile devam edildi. Yaklaşık 1 saat süren sunumunda Özlem Yurdakul mega yat sektöründeki çalışma sisteminden ve Proteksan-Turquoise bünyesinde yapılan proje yönetimi faaliyetlerinden bahsetti. Ardından Omega Denizcilik proje yöneticisi Sn. Timur Eriş ve MESH Mühendislik Genel Müdürü Sn. Dirim Şener; "Bir Projeye Hükmetmenin Püf Noktaları" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Dirim Şener tarafından gemilerin insanlar için anlamı ve önemiyle açılan sunum, gemi inşa projelerinde iş modelleri ve sektörde özellikle siparişe özel tasarım ve inşa yapmanın içeriğiyle devam etti. Ardından Timur Eriş Omega Marine bünyesinde yöneticiliğini yaptığı birçok önemli projede edindiği tecrübelere dayanarak Türkiye'deki gemi inşa projelerinde başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken püf noktalarına vurgu yaptı. Aynı zamanda bu püf noktalarının gerçek gemi inşa projelerinde nasıl uygulanabileceğini göstermek amacıyla RITMIQ platformunu kullanarak hazırladığı ekran görüntülerini sundu. Son bölümde Dirim Şener sözü tekrar alarak projelerde planlamanın önemine, proje yönetiminde başarılı olmak için gerekli unsurlara, proje yönetimi kültürünün yaygınlaşması ve bundan elde edilecek kurumsal faydalara değindi. Katılımcıların gerek içerik gerek görsel anlamda büyük ilgisini çeken sunumun bitiminde Şener yeni ve dolu içerikli bir sunumun daha müjdesini verdi.

Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm PMI-TR gönüllülerine, gerekli tüm lojistik desteği sağlayan ve ev sahipliği yapan Proteksan-Turquoise yetkililerine ve çeşitli sorular ve yorumlarla seminere büyük katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Sn. Eriş ve Sn. Şener'in "Bir Projeye Hükmetmenin Püf Noktaları " konulu sunumu indirmek için tıklayınız.

 

31.05.2011

Çağrı Elektrik projelerini "RITMIQ" yönetecek!

Elektrik taahhüt sektörünün en önemli firmalarından Çağrı Elektrik proje portföyünü RITMIQ ile yönetmeyi seçti. Çağrı Elektrik, en modern proje yönetim tekniklerini kullanıma açan RITMIQ ile projelerin zaman, bütçe, kapsam gibi başarı kriterlerine göre performansını, proje başına kârlılığı, ortak kaynakların verimli ve optimum kullanımını ölçmeyi, raporlamayı ve iyileştirmeyi amaçlıyor. Mesh, Çağrı Elektrik’e aynı zamanda proje yönetimi kültürünün kurumsal seviyede yaygınlaştırılması için danışmanlık hizmetleriyle destek verecek. Yeni nesil proje yönetimine inanan ve RITMIQ merkezi ve kullanıcı-dostu platformunu seçen Çağrı Elektrik’e ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz.

Çağrı Elektrik, İstanbul’un önemli bir sanayi ve yerleşim merkezi haline gelen Beylikdüzü'nde 1994 yılında kuruldu. Kurulduğu günden itibaren sürekli büyüyen firmanın faaliyet alanları arasında müşavirlik ve mühendislik Hizmetleri, elektrik taahhüt projeleri, pano üretimi, elektrik tasarım projeleri, orta gerilim tesisi ve danışmanlık hizmetleri, otomasyon, telekomünikasyon, motor bobinaj, arıza ve teknik servis ile elektrik market yer almaktadır. Müşteri ilişkileri, gelişen uzman kadrosu, insana, çevreye, toplumsal değerlere verdiği önem ve tüm bu alanlardaki sınırsız enerjisiyle sektörünün çok önemli bir çözüm merkezi / markası haline gelen Çağrı Elektrik yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli projeye imza atmış ve atmaya devam etmektedir.

 

05.05.2011

Otomasyon Projeleri Nasıl Yönetiliyor?

Dr. Halefşan SÜMEN, Email: sumenh@alternatifyayincilik.com

Bugüne kadar otomasyon projelerinin hızlı, iyi, ucuz ve başarılı biçimde tamamlanmasını amaçlamamış olan kimseye rastlamış değilim.

Bununla birlikte otomasyon projelerinin tam anlamıyla ‘proje yönetim ilkeleri’ doğrultusunda yürütüldüğüne de rastlamış değilim.

Çok eski zamandan bu yana bilinen bir disiplin ‘Proje Yönetimi’. Kökleri Mısır’a, piramitlerin yapıldığı döneme kadar gidiyor. Temelleri o zamanda atılmış ancak gelişmesi hiç durmamış. Prensipleri, araçları, metotları zaman içinde evrimini sürdürmüş. Son yirmi yıldır da yazılım kullanılan bir bilim dalı haline gelmiş "proje yönetimi".

Her ne kadar otomasyon projelerinde proje yönetimi disiplininin sistematik biçimde uygulandığına, hele bir proje yönetim yazılımından yararlanıldığına hiç tanık olmadım, diyorsam da bu ifadem projelerin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Otomasyon projeleri müşteri gereksinimlerini, kalite hedeflerini karşılıyor. Gereken dokümanlar hazırlanıyor. Bütçe ve maliyet tutarlarından çok fazla sapmalar olmuyor, teslim tarihlerindeki gecikmeler rahatsız edici boyutlara ulaşmıyor. Hatta her projeden beklenen yeni bir şeyler öğrenme, tecrübe zenginliği kazanma, becerileri arttırma dahi sağlanıyor.

Gelgelelim; proje yönetim teknikleri uygulanmadığı, ilkelere dikkat edilmediği için tüm potansiyelden yararlanılamadığı, en yüksek performans düzeyine ulaşılamadığı inancındayım. Oysa bilimsel yönetim yapılırsa projeleri daha kısa süreler içinde, kaynakları daha verimli kullanarak, daha az kapsam değişiklikleri yaparak ve daha yüksek müşteri tatmini ile tamamlama fırsatlarının kullanılacağı inancındayım. Hele aynı anda birkaç proje yürütüldüğü durumlarda şirketlerin projeler arasındaki sinerjiyi açığa çıkartarak kendilerine ve müşterilerine daha yüksek getiriler sağlayacakları düşüncesindeyim. Bu fırsatların kaçırıldığına da üzülüyorum.

Bugün neredeyse tüm projelerin mühendislik hesap ve çizimleri dışındaki kısımları, diğer deyişle yönetimi, Excel dosyaları ile başlayıp Excel dosyaları ile tamamlanıyor. Aslında inşaat hariç hiçbir mühendislik dalı proje yönetimi ve proje yönetim yazılımı kullanma konusuna sıcak bakmıyor. Bunun kök nedeni mühendisliğin hesap artı çizim olarak kabul edildiği ve bu kadarla sınırlandığı öğretim tarzında yatıyor. Mühendislik fakülteleri müfredatında proje yönetimi dersi bulunmuyor. Mesleğe öğrendikleri ile başlayan mezunlar yalnızca öğrenim aldıkları alanlarda bilgilerini derinleştiriyorlar. Dağarcıklarına yeni konular eklemede çok hevesli olmuyorlar. Oysa zamanı, kaynakları, bilgiyi daha iyi kullanabilmemiz, risklerden korunabilmemiz ve yarattığımız değerlerin iletişimini yapmak için proje yönetimini bilmeye, uygulamaya, bu alandaki yazılımları kullanmaya gerek var.

Bir defa daha yazayım: Otomasyon sektörümüzde mühendislik çok iyi. Ancak mühendislik yönetimi daha iyi olabilir. Hatta yönetmenin zevkine de daha çok varabiliriz. Proje yönetimi konusunda kendimizi geliştirirsek…

Not: Bir proje yönetim yazılımı ile tanışmak isterseniz yüzde yüz yerli bir tane var: RITMIQ

http://www.haberortak.com/Yazar/Halefsan-Sumen/Otomasyon-projeleri-nasil-yonetiliyor.php

http://www.haberortak.com/Edergi-Egazete/ST-Otomasyon-Dergisi/Sayfa_8.html#x8

 

03.05.2011

Vistek ISRA Vision RITMIQ’e güveniyor!

Aylık olarak yayımlanan ST Otomasyon dergisi Nisan 2011 sayısında Vistek ISRA Vision ve RITMIQ’e yer verdi. Haberi okumak için lütfen tıklayın.

 

29.03.2011

Seminer: "Gemi Titreşimleri"

Yönetim Kurulu başkanımız Sn. Yaşar Gül ve İleri Mühendislik Direktörümüz Sn. Dr Levent Kaydıhan'ın Yıldız Teknik Üniversitesinde vereceği "Gemi Titreşimleri" içerikli seminerimize davetlisiniz.

Tarih: 29 Mart 2011 Salı
Saat: 14:00
Yer : Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Kampüsü A Blok (A501)



23.03.2011

MESH ve RITMIQ Dinamikler 2011'de

İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD) tarafından her sene düzenlenmekte olan Dinamikler Uluslararası Proje Yönetim Kongresi 1-2 Nisan 2011 tarihlerinde Çok Uluslu Projeler temasıyla Swissotel The Bosphorus, İstanbul da gerçekleştirilecektir.

Dinamikler, İPYD'nin her yıl düzenlediği ülkemizdeki ilk ve yegane proje yönetimi kongresi olarak çeşitli sektörlerden geniş katılımcı kitlesine hitap etmektedir. Kongrenin amacı, proje yönetimi profesyonellerini ve yöneticilerini bir araya getirmek ve karşılıklı tecrübe paylaşımını sağlamaktır. Proje yönetimi profesyonellerinin, proje yöneticilerinin ve konuya ilgi duyanların bir nevi buluşma platformu olan kongre, çoğunluğu kurumsal firmalardan katılan profesyoneller için önemli bir network (iletişim ağı) aracı konumundadır.

İPYD, proje yöneticiliğinin tüm disiplinlerde bir meslek olarak kabul görmesini sağlamak, proje yönetiminin teori ve uygulamalarını geliştirmek ve yaygınlaştırmak, proje yönetiminde profesyonelliği ve kaliteyi teşvik etmek, etik kuralların, mesleki standartların ve akreditasyon koşullarının geliştirilmesini ve korunmasını sağlamak amacı ile 1997 tarihinde kurulmuştur. Derneğin şu an inşaat ve taahhüt, telekom, bilişim, finans başta olmak üzere çeşitli sektörlerden 480'den fazla üyesi bulunmaktadır.

Dinamikler 2011 kongremizin kesinleşmiş konuşmacıları Havelsan CEO'su Sayın Dr. Faruk YARMAN, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yrd. Sayın Talat AYDIN, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Levent AKIN, Akbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Alpaslan ÖZLÜ'ye ilave olarak, yerli ve yabancı saygın konuşmacılar kongre katılımcılarıyla tecrübelerini paylaşacaklar.

İPYD 'nin Kurumsal üyesi olan firmamız Mesh Mühendislik ve Yazılım A.Ş. tüm ( RITMIQ ) ekibi ile kongreye katılacaktır.

Sizleri Kongrede aramızda görmek ten onur duyarız.

Kongre ile ilgili güncel bilgilere www.dinamikler.org ve www.ipyd.org adreslerinden ulaşılabilirsiniz.

 

 

04.02.2011

Vistek ISRA Vision projelerini RITMIQ ile yönetecek!

Vistek ISRA Vision çoklu projelerini kısıtlı kaynaklarla en verimli biçimde yönetebilmek için yeni nesil proje yönetimi programı RITMIQ'i seçti. Projelerin zamanında ve belirlenen bütçe içerisinde tamamlanması amacıyla ve firmanın verimliliği ve üretkenliğinin artırılması vizyonuyla hareket eden Vistek ISRA Vision'a RITMIQ'i tercih ettiği için teşekkür ederiz.

Vistek ISRA Vision yapay görme teknolojileri ve istatistiksel süreç kontrol konularındaki 25 yıllık birikimi üretime dönüştürmek amacıyla, Sabancı grubunun da ortaklığı ile 2006 yılında kurulmuştur. Bir mühendislik şirketi olan Vistek ISRA Vision, verimlilik artışı ve kalite güvencesi isteyen modern üretim hatlarında Yapay Görme Teknolojisi kullanarak dünya standartlarında çözümler üretmektedir. Sahip olduğu teknolojiyi, çeşitli görüntü donanımlarını, ilgili bilgisayar sistemlerini ve çoğunu kendi geliştirdiği yazılımları kullanarak uygular. Alanlarında dünya liderleri olan Mvtec, Basler, Sony gibi iş ortaklarıyla geliştirdiği projeler ile de müşterilerine değer katan çözümler sunar.

http://www.vistek-isravision.com

MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş. (MESH) 2002 yılında farklı sanayi kolları için bilgi teknolojileri tabanlı mühendislik ve yazılım hizmetleri sunmak üzere kurulmuş bir teknoloji ve çözüm danışmanlığı şirketidir. Kökeni, mühendislik ağırlıklı birçok iş disiplininin karmaşık ve dinamik ilişkiler ağı içinde çalıştığı denizcilik sektörü olan MESH, sektöre özgü hizmetler üreterek çıktığı yolda edindiği geniş tecrübelerle farklı iş alanlarına hizmet verebilir hale gelmiştir. MESH, ana çalışma alanlarını bir tarafta Sonlu Elemanlar Yöntemi (SEY-FEM) ve Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD-CFD) ile İleri Mühendislik çözümleri ve diğer tarafta kullanıcıların gereksinimlerine özelleştirilmiş akıllı yazılım ve sistem geliştirme hizmetleri olarak belirlemiştir. MESH'in uzun yıllara dayanan proje tecrübesiyle geliştirilen RITMIQ, bir kuruluşun iş faaliyetlerini proje kavramı kapsamında planlamayı, koordine etmeyi, işbirliği ile yürütmeyi, denetlemeyi, raporlamayı, kestirim yapmayı ve eniyilemeyi kolaylaştıran ve hızlandıran bütünleşik bir platformdur.

http://mesh.com.tr

RITMIQ ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

20.01.2011

İnşaat Projelerinde sürdürülebilir kazançlar için çözüm üretiyoruz

Mesh Mühendislik ve Yazılım A.Ş Genel Müdürü Sn. Dirim Şener ve Satış Pazarlama Direktörü Sn. Ali Cantaş'ın İnşaat Dergisi'nin Ocak 2011 tarihli 333. sayısında yayınlanan röportajını okumak için lütfen tıklayınız...

10.01.2011

Projeleri daha etkin yönetmek için ritim gerekli

Genel Müdürümüz Sn. Dirim Şener'in İTÜ Mezunları Derneği ile gerçekleştirdiği ve MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş'nin yeni ürünü Ritmiq'i tanıttığı röportajı okumak için lütfen tıklayınız...

23.12.2010

Programlarınıza Esir Olmayın, Onları Siz Yönetin!

Genel Müdürümüz Sn. Dirim Şener'in İTÜ Mezunları Derneği ile gerçekleştirdiği ve MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş'nin yeni ürünü Ritmiq'i tanıttığı röportaja aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Röportaj için lütfen tıklayınız...

*Röportaj İTÜ Mezunları Dergisinin şubat baskısında yer alacaktır.

20.12.2010

Bilgisayar destekli mühendislik (CAE) analizleri ile iyi tasarım ve üretim

Tasarımda kullanılabilirlik konusunun uzmanı Steve Krug iyi tasarım için: "iyi tasarımı tanımlayamam ama gördüğümde kesin anlarım" diyor. Mesh Mühendislik ve Yazılım A.Ş'de bilimsel yöntemlerle iyi tasarımlar gerçekleştirerek düşük maliyetli ve kaliteli ürünler üretmenize yardımcı oluyoruz. En gelişmiş yazılım araçlarını kullanarak çeşitli sektörlerde farklı projelerde edindiğimiz deneyimlerimizi iyi tasarım, geliştirme ve inovasyon süreçlerinizin iyileştirilmesi için bilginize sunuyoruz.

Satış Direktörümüz Sn. Ali Cantaş'ın turkcadcam.net websitesi için hazırlamış olduğu "Bilgisayar destekli mühendislik (CAE) analizleri ile iyi tasarım ve üretim" konulu makalesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Sitemizden okumak için tıklayınız.

Turkcadcam.net sitesinden okumak için tıklayınız.

11.11.2010

CAD/CAM Uygulamalarında YENASOFT Yazılım

CAD/CAM/CAE yazılımlarının satış, satış sonrası teknik destek ve danışmanlık hizmetlerinde doğru ve güvenilir adres Yenasoft Yazılım Donanım ve Danışmanlık.

Cad/Cam Yazılımlarında 15 Yıllık Tecrübe

Yaklaşık 15 yıldır sektöre hizmet veren Yenasoft, 35 kişilik uzman ekibiyle, İstanbul Merkez Ofis, Bursa, İzmir, Ankara ve Konya Ofisleri başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde, kaliteli ürün konseptine uygun yazılım, donanım satış ve danışmanlık hizmetlerini sağlamaktadır.

Sektörün rekabetçi ortamında, daha doğru ve kaliteli hizmet vermek ve bu faaliyetleri belgelemek adına Bureau Veritas ile ortak yürütülen çalışmalar sonunda, Mayıs 2009'da ISO 9001 belgesine sahip olmuştur.

Ürün Yelpazesi ve Doğru Çözümler

Yenasoft, Dassault System firmasının ürünü SolidWorks CAD yazılımı, DP Technology'nin ürünü Auton/Esprit CAM yazılımları, Metalix saç işleme yazılımı, Microscribe modelleme ve yüzey tarama, 3D Systems'in V-Flash üç boyutlu prototip cihazlarının Türkiye satış temsilcisidir.

Makina üretimi, elektrik elektronik ekipmanlar, beyaz eşya gibi birçok alanda CAD ürünleri ile tercih edilmekle birlikte, CAM ürünlerinde de kalıp ve makina sektörü ağırlıklı olmak üzere farklı sektörlere hizmet sunmaktadır.

Ayrıcalıklı SolidWorks Çözümleri

Yenasoft, 2008 ve 2009 yılları SolidWorks Türkiye Satış Birincisi'dir.

SolidWorks; mühendis, tasarımcı ve tüm yaratıcı profesyonellere mekanik tasarımda zamandan ve maliyetten kazandırırken yenilikçi tasarımlara odaklanma imkanı sağlar. SolidWorks bünyesinde; imalattan önce tasarımları test edip prototip sayısını düşürmek için Simülasyon(analiz) yazılımı, verileri yönetmek (revizyon kontrolü ve ortak alanda çalışma) için Ürün Veri Yönetimi(PDM /Product Data Management) yazılımı ve dokümantasyon sürecini daha düşük maliyetlerle yönetmek için Ürün Dokümantasyon(3Dvia Composer) yazılımları bulunmaktadır.

Yenasoft tüm bu ürünler ile geniş bir yelpazeye hitap ederken, tasarımın başlangıcından ürünlerin kalite kontrolüne kadar olan tüm üretim süreçlerine profesyonel çözümler sunmaktadır.

Firma, ürün ve hizmetleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye www.yenasoft.com adresinden ulaşabilirsiniz.

04.11.2010

Abaqus Türkiye Kullanıcılar Toplantısı'na Katılıyoruz.

MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş. olarak her sene düzenli bir biçimde katıldığımız Abaqus Türkiye Kullanıcılar Toplantısı, 04-05 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Byotell'de gerçekleştirilecek. Direktörlerimizden Dr. Levent Kaydıhan bu sene sekizincisi düzenlenen toplantıya "Bir Botun Patlama Nedenli Şok Analizi" başlıklı sunum ile katılarak; patlama nedenli şok analizlerinin ekipmanlar üzerindeki etkilerinin tasarım aşamasındaki mühendislik hesapları ve yöntemleri konularında edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri katılımcı şirketler ve Abaqus kullanıcıları ile paylaşacak.

22.10.2010

Tatef'10 fuarındaydık...

Bu sene 13. kez düzenlenen "TATEF - Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri" fuarında Genel Müdürümüz Sn. Dirim Şener, İleri Mühendislik Direktörümüz Sn. Dr. Levent Kaydıhan, Satış ve Pazarlama Direktörümüz Sn. Ali Cantaş; İleri Mühendislik Analizleri, İyi Tasarımın Kriterleri ve Yazılım Çözümleri hakkında detaylı bir sunum ile bilgiler verdi. Aynı oturumda Yenasoft Yazılım'dan Teknik Müdür Recep Çınar ise "SolidWorks Tasarım Doğrulama Çözümleri" hakkında bilgi ve tecrübelerini panelimize katılan değerli dinleyicilerimizle paylaştı.

TATEF'10 fuarı 12-17 Ekim 2010 Tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy'deki CNR fuar alanında geniş bir katılımcı kitlesi ile gerçekleşti. Mesh Mühendislik ve Yazılım A.Ş. (Mesh) olarak Solidworks Türkiye Distribütörlerinden Yenasoft Yazılım ile birlikte gerçekleştirdiğimiz panelde iyi tasarımın kriterleri ve iyi tasarıma ulaşmak için uygulanabilecek İleri Mühendislik çözümlerimizi katılımcılara sunma fırsatı bulduk.

Panelde Sn. Dirim Şener iyi tasarımın göstergeleri, başarı kriterleri ve iyi tasarımın nasıl gerçekleştirileceği konularını katılımcılara aktardı. İyi tasarımın gerçekleşmesi için yaratıcılık ve çok çalışmanın yanında günümüzde ön plana çıkan mühendislik analizlerine vurgu yaptı.

Sn. Dr. Levent Kaydıhan sunumunda katılımcılara mühendislik analizlerinin tanımını yaptıktan sonra Mesh bünyesinde yapılan analiz çeşitleri ve çalışmaları hakkında örnekler verdi. Mühendislik analizlerinin yapılması sonucunda elde edilecek faydaları;

  • Müşteri taleplerini hızlı cevaplama
  • Tasarım aşamasında hata tespiti ile risk azaltma
  • Üretimde maliyet azaltıcı geliştirmeler
  • Rekabette üstünlük sağlayan inovasyonlar
  • Gelişkin mühendislik bilgi birikimi şeklinde sıraladı.

Günümüzde iyi tasarımı ulaşmak ve tasarım ve üretim maliyetlerinin en aza indirgenmesi için yapılacak çalışmalarda mühendislik analizlerinin önemini paylaşmaya çalıştığımız panelimize gösterdikleri ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

15.10.2010

Markalarımız tescillendi.

"Mesh" ve "Ritmiq" markalarımızın korunması amacıyla Türk Patent Enstitüsüne yaptığımız başvuru kabul edilmiştir. Markalarımız 29/09/2009 tarihinden itibaren 10 yıl boyunca Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiştir.

07.10.2010

TATEF'10 Fuarı'ndaki ücretsiz, "İleri Mühendislik Analizleri ve İyi Tasarımın Kriterleri" panelimizi Kaçırmayın...

Mesh Mühendislik ve Yenasoft işbirliği ile Türkiye'nin en kapsamlı Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı'nda, gerçeği modellemeye aday uygulamalar sloganımız başlığı altında "Yapısal Analizler, Akışkanlar Dinamiği Analizleri, Akışkan-Yapı Etkileşimi Analizleri , Vibra-Akustik Ses Analizleri ve İyi Tasarımın Kriterleri" konularındaki tecrübelerimizi paylaşmak için tüm sanayicileri panelimize bekliyoruz.

Mesh Mühendislik olarak panelde Genel Müdürümüz Sn.Dirim Şener , İleri Mühendislik Direktörümüz Sn. Dr. Levent Kaydıhan, Satış ve Pazarlama Direktörümüz Sn.Ali Cantaş ; İleri Mühendislik Analizleri, İyi Tasarımın Kriterleri ve Yazılım Çözümleri hakkında bilgi verirken; aynı oturumda Yenasoft Yazılım'dan Teknik Müdür Recep Çınar ise SolidWorks Tasarım Doğrulama Çözümleri hakkında bilgi ve tecrübelerini sizlerle paylaşacak.

  • Panel 15 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecektir.
  • Saat 14:00-15:00 arası ve 16:00-17:00 arası olmak üzere iki oturum yapılacaktır.
  • İki oturumda da aynı konular işlenecektir.
  • Katılmak istediğiniz saati ve katılımcı isimlerini 0216 5697463 nolu telefonu arayarak veya info@yenasoft.com adresine dönüş yaparak bildirmeniz gerekmektedir.
  • Sunumlara katılım tamamiyle ücretsizdir.

Sektördeki Teknolojik Yenilikleri Kaçırmak İstemiyorsanız Geç Kalmadan Rezervasyonunuzu Yaptırın!

TATEF Fuar Panel Katılım Bilgileri

Tatef Fuar Katılım Bilgileri

Tarih: 15 Ekim 2010 Cuma Tarih: 12 - 17 Ekim 2010
Yer: İstanbul Fuar Merkezi, Cnr Expo, Yeşilköy Ziyaret Saatleri : 12-16 Ekim 10:00-19:00,
17 Ekim günü 10:00 - 18:00
Oturum saatleri: 14:00-15:00 (veya)
16:00-17:00
Yer: İstanbul Fuar Merkezi, Cnr Expo, Yeşilköy
Fuardaki Toplantı Yerimiz: Palmiye Toplantı Salonu, Hall 2-5 üst kat Yenasoft Fuar Yeri: Hall 5 , Stand A506

Fuar alanına ulaşım için shuttle bilgileri

İMES Sanayi Sitesi (Ümraniye) 12-17 Ekim 2010 tarihleri arasında
İmes Yönetim Binası Önünden-CNR CNR 7-8. Hol Önünden-İMES
Kalkış Saati 09:30 Kalkış Saati 11:00
Kalkış Saati 12:30 Kalkış Saati 14:00
Kalkış Saati 15:00 Kalkış Saati 19:00
İkitelli Org. San. Bölg. (İOSB) 12-17 Ekim 2010 tarihleri arasında
İPKAS Sanayi Sitesi Camii Önünden-CNR CNR 7-8. Hol Önünden-İPKAS Sanayi Sitesi Camii Önü
Kalkış Saati 10:00 Kalkış Saati 11:00
Kalkış Saati 12:00 Kalkış Saati 13:00
Kalkış Saati 14:00 Kalkış Saati 15:00
Kalkış Saati 16:00 Kalkış Saati 19:00

 

09.02.2010

Direktörlerimizden Sayın Levent Kaydıhan doktora tezini başarıyla tamamlayarak doktor unvanı almaya hak kazanmıştır!

Direktörlerimizden Sayın Levent Kaydıhan;  Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisliği Anabilim Dalında sürdürmekte olduğu  "Gemilerin Dinamik Davranışlarının Tayini İçin Üç Boyutlu Hidro-Elastisite Analizi" konulu doktora tezini başarıyla tamamlayarak Aralık 2009'da doktor unvanı almaya hak kazanmıştır.  Kendisini tebrik eder,  başarılarının devamını dileriz.

09.02.2010

RITMIQ: Proje Yönetimi'nde yeni ve taze bir soluk!

Proje amaçlarınıza ulaşmak için eğer;

  • Etkili bir yönetim organizasyonu kurmak
    çünkü yönetilemeyen işler başarısızlığa mahkûmdur
  • İşleri birer proje olarak ele almak
    çünkü proje iş dünyasında en sık yapılan faaliyetlerdendir
  • Projeleri bilimsel anlayışla yönetmek
    çünkü proje yönetimi sınanmış, güvenilir ve bilimsel bir yöntemdir

istiyorsanız RITMIQ sizin sadık yardımcınız olabilir.

Ayrıntılı bilgi için www.ritmiq.com

06.01.2010

Abaqus Türkiye Kullanıcılar Toplantısı'na Katıldık

MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş. olarak her sene düzenli bir biçimde katıldığımız Abaqus Türkiye Kullanıcılar Toplantısı, 12-13 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul Byotell'de gerçekleştirildi. Bu sene yedincisi düzenlenen toplantıya "Bir Dökme Yük Gemisi Serisinin Hidroelastik Dinamik Karakteristikleri" başlıklı sunum ile katılarak; dökme yük gemilerinin tasarım aşamasındaki mühendislik hesapları ve yöntemleri konularında edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri katılımcı şirketler ve Abaqus kullanıcıları ile paylaştık.

21.07.2009

RITMIQ ile Tanışın...

RITMIQ “Resource Information Time Management with IQ” mottosunun kısaltmasıdır.

  • Bir iş yönetimi platformudur ve şu anda proje yönetimine odaklanmıştır.
  • Proje yönetiminde yazılım ihtiyacını gidermeyi amaçlayan tamamen yerli üretim bir yazılımdır.
  • Gemi inşa sektörü tecrübesiyle geliştirilmiştir.
  • Projelerinizi RITMIQ ile yönetin ritmik yönetin!

Ayrıntılı bilgi için www.ritmiq.com

ritmiq.com